Basiscursus AutoCAD en AutoCAD LT

Leer tekenen als een professional

De basis leren in de cursus AutoCAD en AutoCAD LT.

Is AutoCAD nieuw voor je? In deze vierdaagse basiscursus maak je kennis met AutoCAD of AutoCAD LT voor Windows. Stap voor stap leer je technisch tekenen in AutoCAD en het programma in te stellen en aan te passen aan jouw wensen en werksituatie. Alles leren lukt niet in 4 dagen. Wat je wel leert is de vertaling naar jouw dagelijkse praktijk. Dit is de meest complete basiscursus in Nederland. Direct een vervolg- of gevorderden training volgen is echt niet nodig.

Tekenen is niet alleen een vak, het is een taal op zich. De tekenaar communiceert immers ideeën of toepassingen. Dit kan een schets of visualisatie zijn van een concept, of een technische tekening die tot in detail is uitgewerkt en exact weergeeft wat iets voorstelt, hoe het in elkaar zit of hoe iets werkt. Deze training gaat over het maken van die technische tekening met het gereedschap dat ik daar al 35 jaar voor gebruik; AutoCAD.

Het maakt voor mij niet uit welk dialect jij spreekt. Of je nu werkzaam bent in de werktuigbouwkunde, bouwkunde, civiele techniek, elektrotechniek, installatietechniek of welke vakrichting dan ook. AutoCAD is een handig stuk gereedschap dat jouw vakkennis en specialisme vertaald naar die universele technische tekening.

Deze training gaat dus niet over een vakrichting of discipline. Ook gaat het niet over (en volg ik geen) normen of voorschriften. Ik ga je ook niet vertellen hoe jij je werk moet doen. Deze training is bedoeld om jou zo snel mogelijk te leren werken met AutoCAD of AutoCAD LT. Zodat je dit gereedschap daarna kunt gebruiken om je werk sneller, beter, efficiënter, nauwkeuriger… vul maar in… te kunnen doen.

Vergeet daarbij vooral niet wat je al weet! De eerste stap is dat wat je nu doet, misschien nog met potlood, geodriehoek en ruitjespapier, te vertalen naar handelingen in de software. Als je dat beheerst komen de vervolgstappen waar je het allergrootste voordeel mee gaat behalen: sneller bewerken en vooral hergebruiken. Een van mijn (vele) motto’s is dan ook: iets dat ik 1 keer heb getekend, wil ik nooit meer hoeven tekenen.

De basiscursus AutoCAD (LT) duurt vier dagen. Deze cursusdagen zijn bewust over meerdere weken verdeeld. Op deze manier blijft de hoeveelheid informatie die je moet verwerken en eigen maken overzichtelijk en is er tussentijds ruimte om in je eigen werkpraktijk te oefenen. De training is te volgen in de laatste 3 versies van AutoCAD of AutoCAD LT, maar is ook uitstekend geschikt voor oudere versies.

Heb je nog geen AutoCAD? Autodesk stelt gratis een 30 dagen versie beschikbaar die je kunt downloaden van de website www.autodesk.com.

€1000 STAP-budget gebruiken?

Wil je jouw persoonlijke STAP-budget van €1000 gebruiken voor een training? (Als je hiervoor in aanmerking komt dan kost de basiscursus jou persoonlijk nog maar € 143,45). Vul dit formulier dan nu in. Doe GEEN bestelling via de webshop! Het facturatieproces verloopt anders.

Dit leer je tijdens de Basiscursus AutoCAD

 • Schermopbouw AutoCAD
 • Navigeren in de tekening
 • Werken met bestanden
 • Objecten selecteren
 • Nauwkeurig op maat tekenen
 • Handige hulpmiddelen gebruiken
 • Tekencommando's uitvoeren
 • Bewerkingscommando's toepassen
 • Tekeningen structureren d.m.v. lagen
 • Kleuren, lijntypes en lijndiktes toekennnen
 • Arceringen plaatsen en wijzigen
 • Teksten en maten toevoegen
 • Tekeningen op schaal afdrukken
 • Tekeningen opslaan als PDF
 • Veelgebruikte onderdelen opslaan als block
 • Voorkeursinstellingen opslaan in sjabloon

Dit is je trainer

Harold Weistra

Wat fijn dat ik mijn passie met je mag delen!

Met bovenstaande kreet begon ik in 1999 CADdesign CAD trainingen. De fantastische eenvoud die ik zag wanneer je AutoCAD (en de inmiddels andere telgen uit de Autodesk familie) goed leert begrijpen, wilde ik ook op anderen overbrengen.

Inmiddels ben ik een van de meest ervaren AutoCAD trainers in Nederland, en de enige die bij Autodesk de Platinum Autodesk Certified Instructor status heeft verdiend. Mijn cursussen scoren gemiddeld een 9+ in klanttevredenheid.

Ik word intens gelukkig van kunnen doen wat ik graag wil doen, en neem jou als cursist daar graag in mee.

Waarom kiezen voor CADdesign CAD trainingen?

 • Persoonlijke aandacht
 • Duidelijke en eenvoudige uitleg
 • Kleine groepen
 • Trainingen op locatie mogelijk
 • Praktijkgerichte voorbeelden
 • Gecertificeerde Autodesk trainers
 • Breed aanbod trainingen
 • Maatwerk trainingen mogelijk
Goede en duidelijke praktische opleiding met de juiste theoretische basis ondersteuning door lesmateriaal. Alles wordt ondersteund door duidelijke praktijkvoorbeelden.
Twan
Productivity Engineer
The course was good. Very wel explained. The intructor was very friendly en explained the software in an easy to understand way. It is clear that you dont need any prior experience with CAD software to participate in this course.
Rick
HBO Student
Leuke training, veel geleerd en ook volop de gelegenheid gehad om te oefenen. (in de les en op het werk) De manier van uitleggen is zo gedaan dat het bij mij ook blijft hangen.
Marlon
Werkvoorbereider-E
Cursus is heel duidelijk en goed gegeven. Online de cursus volgen was ook heel goed te volgen. Het was een topcursus! Dankjewel Harold
Martin
Inspecteur Woningtoezicht
Veel nieuwe zaken geleerd die zeker zullen helpen in mijn werk. Goede trainer die op leuke en boeiende manier de training geeft.
Willem
Zelfstandig ondernemer
Bedankt voor de fijne manier van cursus geven. Ook was het heel fijn om vanuit eigen werkomgeving tekeningen te bekijken en daarin de praktijk problemen toegelicht te krijgen.
Erik
Werkvoorbereider bouwbedrijf
Een zeer positieve ervaring met de trainer, fijne manier van lesgeven. Duidelijke uitleg, vele ins en outs van het programma op verschillende manieren laten zien.
Francien
Administratief medewerkster
Ik ben tevereden over de cursus, ik had helemaal geen ervaring met AutoCAD en heb nu de nodige handvaten om met AutoCAD te kunnen werken. Het is een goede leslocatie, en de leraar weet het goed over te brengen.
Adriaan
Uitvoerder bouwbedrijf
Het was een uiterst leerzame, maar ook aangename cursus. Fijn studiemateriaal, een prettige sfeer en goede lunch!! Harold bedankt!!
Tessa
Student HBO
Door schermen over te nemen is het eenvoudig voor hem om iets te laten zien of om mee te kijken. Dit werkt erg prettig. De dagen zijn niet te lang en alles is goed te volgen.
Johan
Hovenier

Alle aankomende trainingen