Subsidiemogelijkeden

Kan er iemand aan jouw training meebetalen?

STAP-budget gebruiken

Wil je jouw persoonlijke STAP-budget van €1000 gebruiken voor een training? (Als je hiervoor in aanmerking komt dan kost de basiscursus jou persoonlijk nog maar € 143,45). Geen probleem! Mijn CAD-cursussen zijn ook terug te vinden in het STAP portaal.

Aanmelden is vrijwillig maar niet vrijblijvend

Er zijn wel een aantal voorwaarden aan dit budget verbonden die buiten mijn invloed liggen. Neem deze goed door op de volgende pagina: STAP informatie

 

En dan zijn er nog mijn spelregels. Neem ook deze goed door. Als je een aanvraag doet dien je akkoord te gaan met deze spelregels:

 • Je aanmelding is pas definitief als ik de bevestiging van het UWV heb ontvangen. Krijg je geen STAP budget dan krijg je ook geen factuur en vervalt je aanmelding automatisch.
 • Plaatsing is op binnenkomst van de bevestigingen van het UWV. Tot nu toe kreeg slechts 30% van de aanvragers het gewenste budget. Ik boek daarom meer mensen in dan er plaatsen beschikbaar zijn.
 • Als de data waarvoor jij je hebt aangemeld vol zijn, volgt er een extra training of kun je kiezen voor een andere maand. Hou er rekening mee dat er dus andere data kunnen volgen. De cursus moet binnen 6 maanden na krijgen van het STAP budget zijn gevolgd.
 • Deze cursus kost in totaal € 1143,45.
  Bij goedkeuring voor jouw budget betaalt het UWV mij €1000,-. Jij ontvangt van mij dan nog een factuur voor het restbedrag van €143,45 en maakt die uiterlijk 2 werkdagen voor aanvang van de cursus aan mij over.

STAP aanvragen is niet vrijblijvend!

 • Het is niet mogelijk je toegekende STAP-budget bij een andere aanbieder te gebruiken.
 • Wil je na toekenning van het budget toch niet meer meedoen, dan geef ik dat door aan het UWV. Hebben zij mij al betaald dan stort ik het geld naar het UWV terug.
 • De volgende aanvraagronde kun je een nieuw STAP-budget aanvragen.
 • De factuur van het restbedrag blijft staan ter compensatie van het administratieve werk dat ik heb moeten doen om jouw aanvraag te verwerken.

 

Voor 2023 zijn de data van de aanvraagperiodes:

 • 1 mei – 2 juli
 • 3 juli – 3 september
 • 4 september – 31 oktober
 • 1 november – 31 december

 

Ook goed om te weten:

 • Vraag je op 1 mei 2023 STAP-budget aan? Dan dien je de opleiding te volgen tussen 1 juni 2023 en 1 december 2023.
 • Aanmeldbewijzen worden tot uiterlijk 2 dagen vóór het begin van de aanvraagperiode verstrekt.

 

Volg onderstaande stappen voor het aanvragen van een aanmeldbewijs:

 1. Kies de basiscursus die je wilt volgen: AutoCAD of Fusion.
 2. Kies een maand die minimaal 1 maand na het begin van de aanvraagperiode ligt!
 3. Vul onderstaande formulier volledig in.
 4. Maak de startdatum van de aanvraagperiode vrij in je agenda. Het aanvragen van het STAP budget kan een aantal uur duren.
 5. Verzend het formulier.

Ik maak dan jouw STAP-aanmeldingsbewijs en mail je deze. Dit aanmeldingsbewijs heb je nodig om het STAP-budget aan te kunnen vragen bij UWV. Zonder aanmeldingsbewijs kun je dus geen STAP budget aanvragen.

 

Boek GEEN cursus via de webshop als je het STAP budget wilt gebruiken! Het facturatieproces verloopt anders.

  Aanvragen STAP aanmeldingsbewijs

  Wil je het STAP budget aanvragen? Dan heb je hiervoor een aanmeldingsbewijs nodig. Dat kan ik aanmaken als jij een training en datum kiest, en alle onderstaande gegevens invult.  Overige subsidiemogelijkheden

  Vanuit het STAP-budget kunnen werkenden en werkzoekenden tot €1000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Met deze regeling investeert de overheid in duurzame inzetbaarheid en versterking van arbeidsmarktposities. Werkenden en werkzoekenden van 18 jaar of ouder kunnen deze subsidie vanaf 2022 jaarlijks aanvragen.

  Het is soms mogelijk een andere tegemoetkoming in de scholingskosten van een CAD-cursus te krijgen. Deze kunnen toegekend worden door een beroepsorganisatie, door het UWV of door de overheid.Werkgevers kunnen de cursus van een werknemer betalen of je betaald verlof geven voor studiedagen. Voor sommige opleidingen zijn via de cao afspraken gemaakt met Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen).

  De trainingen van CADdesign zijn ook terug te vinden bij OOM. Dit is het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Zie hiervoor deze pagina: OOM Cursuscatalogus

  Voor de verschillende regelingen die OOM biedt kun je terecht op: OOM regelingen

  Wil je meer weten over O&O fondsen, zie dan deze pagina: Opleidingenberoep.nl