Basiscursus Revit (MEP)

Gericht op de bouw of installatietechniek

Start met 3D-modelleren in de 4-daagse basiscursus Revit (MEP)

Werk je in de bouw en wil je 3D BIM-modellen maken? Tekende je eerder in AutoCAD of is 3D-modelleren nog helemaal nieuw voor je? In de 4-daagse Basiscursus Revit (MEP) leer je hoe je een 3D-informatiemodel voor jouw project kunt opzetten.

 

We brengen de basiscursus Revit in 2 smaken: 1 gericht op “de bouw” en de andere, basiscursus Revit MEP gericht op “de installateur”.

 

Tijdens de basiscursus Revit werken we aan de hand van het cursusboek en een hand-out jouw woning uit. We beginnen met het opbouwen van de buitenschil en werken zo naar binnen toe. We plaatsen tussenwanden, modelleren de sanitaire voorzieningen, geven op een tekening aan waar de elektra zit en we plaatsen de warmteopwekker. Aan het eind van deze cursus heb jij je eigen woning in Revit uitgewerkt.

Gedurende de training Revit MEP leer je aan de hand van het ontwerpen van een installatie alle basisprincipes, Revit-begrippen en bewerkingsmogelijkheden om een functioneel model op te bouwen. Het is voor deze training niet nodig dat je eerst de basiscursus Revit hebt gedaan.

 

Ook leer je het verschil tussen BIM-men en werken met Revit. Dat onderscheidt deze training van een basis knoppencursus en geeft jou een vliegende start! Je leert dus niet alleen de knoppen te bedienen, maar ook Revit te begrijpen om zo het maximale resultaat voor je project te behalen!

 

Bij het opzetten van deze trainingen dacht jouw trainer, Gerard de Mol, vooral aan de zaken die hij zelf graag had willen leren maar miste in zijn basisopleiding. Twee hbo-studies en enige jaren praktijkervaring verder heeft hij een ideaal plan van aanpak uitgewerkt in een 4-daagse training. Zo leer jij direct wat nodig is en kun je snel aan de slag met Revit.

 

Gerard gaat je niet alleen leren hoe je Revit moet bedienen en hoe je met Revit een degelijke tekening maakt, maar ook de filosofie achter Revit en hoe die voor je kan werken. Je leert dus niet alleen hoe het zit, maar ook een andere manier van denken!