Fusion 360 cursus

Fusion 360 cursus

Fusion 360 cursussen en workshops

Kennismaken met Fusion 360 of direct een cursus volgen?

Bent u bezig met vormgeving, productontwikkeling, ontwerpen, engineering en simulatie, 3D printen, CAD/CAM in de breedste zin van het woord en samenwerking via de Cloud? Bent u zich er dan ook van bewust dat de markt en ontwikkelingen de afgelopen jaren zijn veranderd?

De maakindustrie maakt momenteel wereldwijd radicale veranderingen mee. De manier waarop producten worden ontworpen, gemaakt en gebruikt veranderd steeds sneller. Iedere industrie die wij kennen maakt deze veranderingen mee; zowel in de bouw en constructie, bij ontwerp en engineering als in de productie en installatie. Niemand ontkomt aan de drang van vernieuwing. Ziet u dit als een probleem? In onze ogen biedt deze verandering nieuwe kansen. En met de juiste kennis en vaardigheden, die u bij CADdesign CAD trainingen leert, is het ook uw kans! Fusion 360 is een compleet nieuw Product Innovatie Platform.

Waarom kiezen voor CADdesign?

Kleine groepen

Persoonlijke aandacht

Praktijkgerichte voorbeelden

Officieel Autodesk Certificaat

Breed aanbod trainingen

Maatwerk trainingen mogelijk

Training op locatie mogelijk

Gecertificeerd Autodesk Trainer

Gecertificeerd Fusion Gebruiker

Fusion kennismaking


Als nieuwe gebruiker maakt u in deze tweedaagse cursus kennis met Fusion 360. U bent nieuwsgierig naar de mogelijkheden van 3D modelleren en vormgeven en wilt slechts enkele handvatten om mee te beginnen.

In deze cursus maakt u kennis met de gebruikersinterface en de twee meest gebruikte ontwerpmethoden die Fusion biedt. U leert een stukje parametrisch modelleren en vrije vorm modelleren. We besteden aandacht aan visualiseren en natuurlijk ook aan samen-werken in de Cloud. We gaan niet heel diep op de materie in wat u ook niet erg vindt. U leert eenvoudig zelf door gewoon te proberen.

Deze cursus is gelijk aan de eerste twee dagen van de vierdaagse basiscursus.

Fusion kennismaking

Basiscursus Fusion


Als beginnend gebruiker leert u in vier dagen de basis van Fusion 360. Aan de hand van oefeningen ontdekt u zelf hoe het 3D gereedschap van de toekomst werkt. Ontwerp zelf een product vanaf de eerste schets.

In deze basiscursus leert u belangrijke vaardigheden en handelingen die u nodig hebt om direct productief te zijn. U gaat aan de slag met het volledige ontwerpproces; van het vervaardigen van onderdelen tot samenstelling en het maken van werktekeningen en visualisaties. Ervaring met CAD is niet nodig maar u bent wel handig met de computer. U hebt een duidelijk beeld van wat u wilt ontwerpen.

Deze basiscursus is de combinatie van de kennismaking en vervolg training.

Fusion basiscursusFusion vervolg


Heeft u de kennismaking met Fusion doorlopen en wilt u toch meer en gestructureerd leren? Dan is de Fusion vervolgtraining wellicht geschikt voor u.

In deze training gaan we dieper in op de achterliggende theorie van parametrisch modelleren en constraints. U leert meer commando’s kennen en toepassen. We maken niet alleen losse onderdelen maar ook samenstellingen. Er is zelfs tijd voor exploded views en animaties. Aansluitend plaatsen we deze op een 2D werktekeningen met alle aanzichten en doorsneden en zetten we hier tekst en maten bij.

Deze cursus is gelijk aan de laatste twee dagen van de volledige basiscursus.

Fusion vervolg

Fusion workshops


Wilt u gewoon eens zien wat er met Fusion 360 mogelijk is? Even een dag brainstormen met uw tekenaars of ontwerpers om te beoordelen of Fusion 360 iets is voor u en uw bedrijf ?

Er is nog zoveel meer mogelijk met Fusion 360 dat niet in een standaardtraining past. We komen daarom graag bij u langs om eens te praten over de mogelijkheden die er zijn. Aan de hand van uw eigen producten en voorbeelden maken we een korte workshop om u aan de vele mogelijkheden van Fusion te laten proeven. Ook voor scholen!

Fusion workshops kunnen snel georganiseerd worden via het Bring Your Own Device principe. Breng uw eigen mobiele apparatuur, laptops, tablets en smartphones mee en wij zorgen voor de inhoud.

Neem contact op!

Neem contact op met CADdesign!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Snel antwoord op de meest gestelde vragen

Wilt u iets weten over de manier waarop wij werken of waarom we de dingen doen zoals we die doen? Neem dan gerust contact op! We staan u graag persoonlijk te woord. Liever zelf even de zaken op een rijtje zetten? Informatie over de specifieke trainingen staat op de bijbehorende pagina’s. Antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u hier: Veel gestelde vragen.