Fusion 360 cursus en workshop

Kennismaken met Fusion 360 of een cursus volgen?

Ben je bezig met vormgeving, productontwikkeling, ontwerpen, engineering en simulatie, 3D printen, CAD/CAM in de breedste zin van het woord. En wil je samenwerking via de Cloud?  Fusion 360, een compleet nieuw Product Innovatie Platform biedt jou hierin volop kansen! CADdesign biedt je verschillende cursussen om er snel en efficiënt gebruik van te maken.

 

De markt is aan het veranderen
De maakindustrie maakt momenteel wereldwijd radicale veranderingen mee. De manier waarop producten worden ontworpen, gemaakt en gebruikt, verandert steeds sneller. Iedere industrie die wij kennen maakt deze veranderingen mee; zowel in de bouw en constructie, bij ontwerp en engineering als in de productie en installatie.

 

De toekomst van de maakindustrie gaat verder met Fusion
Ontdek Fusion 360 van marktleider Autodesk. 3D CAD, maar dan opnieuw uitgevonden. Niet langer hoef je verschillende programma’s te gebruiken om je werkzaamheden uit te voeren. Alles zit in dit ene product. In Autodesk Fusion 360 vind je alle tools gecombineerd tot 1 gereedschapskist.

CADdesign helpt je om jou of jouw bedrijf voor te bereiden en te groeien in dit nieuwe veranderende tijdperk.

Maatwerk Fusion 360 in-company training? Kies uit de mogelijkheden:

Fusion kennismaking

Als nieuwe gebruiker maak je in deze tweedaagse cursus kennis met Fusion 360. Je bent nieuwsgierig naar de mogelijkheden van 3D modelleren en vormgeven en wilt enkele handvatten waarmee je alvast kunt beginnen. In deze cursus maak je kennis met de gebruikersinterface en de twee meest gebruikte ontwerpmethoden die Fusion 360 biedt. Je leert een stukje parametrisch modelleren en vrije vorm modelleren. We besteden aandacht aan visualiseren en natuurlijk ook aan samenwerken in de Cloud. We gaan niet heel diep in op de materie gezien het een kennismaking is. Deze cursus is gelijk aan de eerste twee dagen van de vierdaagse basiscursus.

Basiscursus Fusion

Als beginnend gebruiker leer je in vier dagen de basis van Fusion 360. Aan de hand van oefeningen ontdek je zelf hoe het 3D gereedschap van de toekomst werkt. Ontwerp jouw product vanaf de eerste schets. In deze basiscursus leer je belangrijke vaardigheden en handelingen die je nodig hebt om direct productief te zijn. Je gaat aan de slag met het volledige ontwerpproces; van het vervaardigen van onderdelen tot samenstelling en het maken van werktekeningen en visualisaties. Ervaring met CAD is niet nodig, maar je bent wel handig met de computer. Je hebt een duidelijk beeld van wat je wilt ontwerpen. Deze basiscursus is de combinatie van de kennismaking en vervolg training.

Fusion vervolg

Heb je de Fusion kennismaking doorlopen en ben je enthousiast geworden over de vele mogelijkheden van Fusion? Wil je nog meer leren van dit programma? Dan is de Fusion vervolgtraining geschikt voor jou. In deze training gaan we dieper in op de achterliggende theorie van parametrisch modelleren en constraints. Je leert meer commando’s kennen en toepassen. We maken niet alleen losse onderdelen maar ook samenstellingen. Er is zelfs tijd voor exploded views en animaties. Aansluitend plaatsen we deze op een 2D werktekeningen met alle aanzichten en doorsneden en zetten we hier tekst en maten bij. Deze cursus is gelijk aan de laatste twee dagen van de volledige basiscursus.

Fusion workshops

Wil je gewoon eens zien wat er met Fusion 360 mogelijk is? Even een dag brainstormen met jouw tekenaars of ontwerpers om te beoordelen of Fusion 360 iets is voor jou en je bedrijf? Er is nog zoveel meer mogelijk met Fusion 360 dat niet in een standaardtraining past. Graag komt CADdesign oprichter en Fusion expert Harold Weistra bij je langs om eens te praten over de mogelijkheden die er zijn. Aan de hand van jullie eigen producten en voorbeelden maken we een korte workshop om jou (en je bedrijf) de vele mogelijkheden van Fusion te laten proeven. Ook voor scholen! Breng je eigen mobiele apparatuur, laptops, tablets en smartphones mee en wij zorgen voor de inhoud.

With some 20 years of working with AutoCAD, this is a true addition to my skills. Thanks to a great teacher who made this a fun course to attend
Frank
Lead Engineer
A very well planned training course, everything you have to know about the basics has been redefined as for a new rookie as end user very good explained. Definitely money and time effort worth it.
Jesper
Productontwikkelaar
Zeer waardevolle training waarbij er in beperkte tijd veel bruikbare informatie is overgedragen. De trainer begreep goed wat wij nodig hadden, en stemde dit af op de al aanwezige kennis van de groep. Verder was er voldoende gelegenheid voor vragen waar een heldere uitleg op volgde.
Pieter
Praktijkleraar MBO college
Ik heb veel geleerd van deze cursus, met de nieuwe vaardigheden hoop ik mijzelf verder te kunnen ontwikkelen in dit programma en mijn algemene werkervaring verder uit te breiden.
Rick
Werktuigbouwkundige
Top!
Hans
Engineer Rail & Infra