Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen – belangrijk om te weten.

Waar worden de klassikale CAD-cursussen gegeven?

De klassikale trainingen vinden plaats in de trainingsruimte bij CADdesign CAD trainingen in Kaatsheuvel (vlakbij de Efteling).

Hoe laat beginnen de cursussen?

Vanaf 8.00 uur staat de koffie/thee klaar, maar we beginnen pas om 9.00 uur. Probeert u er rond 8.45 uur te zijn zodat we op tijd kunnen beginnen? Om 16.00 uur stoppen we ermee. Dan kunt u net voor de files weer naar huis.

Hoe groot zijn de groepen?

Bij CADdesign CAD trainingen geloven we in persoonlijke aandacht. Daarom werken we met maximaal 6 cursisten. Zo kunt u uw vragen in alle rust stellen en kunnen wij deze met zorg beantwoorden.

Kunnen de cursussen ook ergens anders worden gegeven?

Jazeker! CADdesign CAD trainingen is volledig mobiel. Als u zorgt voor een goede locatie met catering en (maximaal 6) deelnemers, dan doen wij de rest. We nemen laptops en lesmaterialen mee en meer dan een stopcontact hebben we niet nodig.

Geven jullie ook les in de avonduren of in het weekend?

Nee, liever niet in de avond. Als u er op staat willen we voor bedrijfstrainingen een uitzondering maken, maar we raden het niet aan. Onze ervaring is, dat een cursus van 8 dagdelen dan al snel 10 avonden duurt. De gemiddelde werkende mens, leert na een dag werken en een lekkere warme maaltijd niet meer optimaal. De vermoeidheid slaat sneller toe en de concentratie neemt af.

Past het qua werkzaamheden echt niet door de week? Dan vinden wij het niet erg om op zaterdag training te geven. Ons vak is onze passie en die dragen we met plezier ook in het weekend over!

Een cursus voor 1- of 2 personen, kan dat dan ook?

Natuurlijk, maar dat noemen we dan maatwerk of consultancy. De dag wordt dan helemaal op uw vragen en wensen afgestemd. Of het nu voor 1 persoon is of (maximaal) 6 personen.

Moet ik al ervaring hebben om aan de basiscursus mee te kunnen doen?

De enige ervaring die wij vragen is uw vakkennis. We gaan u niet vertellen hoe u uw werk moet doen. Wel leren wij u hoe u een extra stuk gereedschap ‘de CAD-software’ kunt gebruiken om uw werk anders te doen of aan te vullen. Kunt u een technische tekening lezen? Dan vertellen wij hoe u deze met de juiste CAD-software maakt.

Hoeveel huiswerk krijgen we mee?

Goed leren werken met CAD-software leert u uiteindelijk alleen maar door het te doen. Ga ermee aan de gang, maak fouten, onderzoek waarom het fout ging en probeer het opnieuw. Als u deze week thuis of op het werk herhaalt wat we in de les hebben behandeld, kunt u daar – indien nodig – volgende week nog iets over vragen. Hoe meer u tussentijds oefent, des te eerder bent u productief!

Maar ik heb toch geen software thuis?

Heeft u de software op de zaak? Waarschijnlijk kunt u dan een thuislicentie aanvragen. Anders stelt Autodesk op haar website nog een gratis ‘30-dagen versie’ beschikbaar om de software te testen. Heeft u daar niet genoeg aan? U kunt al een abonnement op AutoCAD LT nemen vanaf € 45,00 per maand.

Ik hoef niet te kunnen tekenen, alleen maar een beetje kopiëren en verschuiven. Kunnen jullie de basiscursus ook in 1- of 2 dagen geven in plaats van 4 dagen?

Dat kunnen we misschien wel, maar dat willen we niet. Ook al rijdt u iedere dag maar 2 kilometer naar uw werk, u moet echt een compleet rijbewijs halen. Als u nauwkeurig en op maat wilt werken, dan moet u leren hoe dat gaat. Moeilijk is het echt niet, maar het is wel veel informatie. En die brengen we graag gedoseerd over zodat u dit kunt oefenen, begrijpen en onthouden, om het vervolgens in uw dagelijkse werk toe te passen. Daar wordt het alleen maar leuker van!

Krijg ik aan het eind van de cursus een toets en een diploma?

CADdesign CAD trainingen is een Autodesk Authorized Training Center. We mogen u daarom aan het eind van de cursus namens Autodesk een officieel en internationaal erkend ‘Certifcate of Completion’ overhandigen. Daar hoeft u geen toets voor af te leggen.

Maar dat bewijst toch alleen maar dat ik ben geweest?

Dat klopt! Als u echt wilt aantonen dat u iets kunt, dan mag u een Engelstalig examen afleggen. Deze examens zijn wereldwijd hetzelfde. CADdesign CAD trainingen is als één van de weinige trainingscentrums in Nederland geautoriseerd om deze examens af te nemen. Hiermee toetsen we of u de software echt kent en begrijpt. Het gaat puur om de CAD-software, niet om uw vakkennis. Slaagt u hiervoor? Dan mag u zichzelf ‘Autodesk Certified User’ of ‘Autodesk Certified Professional’ noemen, afhankelijk van welk examen u aflegt.

Hoe zit het met ondersteuning na de cursus?

Heeft u na de cursus nog vragen of loopt u ergens tegenaan? We helpen u graag verder! Bel, of liever nog stuur een e-mail met uw vraag. Heeft u problemen met een specifiek bestand? Stuur deze dan gelijk mee, zodat we kunnen zien wat u heeft gedaan. Gaat uw vraag over onderwerpen uit de cursus, dan beantwoorden we die helemaal gratis. Dat is onze vaste nazorg en support, zoals het hoort!

Gaat uw vraag verder dan de cursus? Dan beantwoorden we die ook. Maar misschien bieden we u dan ook een vervolgtraining of een dag consultancy aan. Heeft u daar geen behoefte aan? Dan sluiten we toch gewoon een supportcontract af voor die keren dat u net even die extra ondersteuning nodig hebt.

Waar vind ik jullie e-learning modules?

Sorry, maar e-learning houden we nog even af. Onze kwaliteit komt het beste tot uiting als we persoonlijk met u kunnen werken. We willen graag zien dat het kwartje echt is gevallen voordat we verder gaan met de stof. En merken we dat u juist wat meer uitgedaagd wilt worden, dan zijn we niet te beroerd ter plekke een praktijksituatie met u uit te werken. Zo houden we elkaar scherp en de training boeiend.

Mijn vraag staat hier niet bij, mag ik bellen?

Graag zelfs! We nemen met plezier de tijd om uw vragen persoonlijk te beantwoorden. Het kan zijn dat we vandaag druk zijn met training geven. Dus als we u niet direct persoonlijk te woord kunnen staan dan ontvangt u altijd binnen 24 uur een reactie, hetzij telefonisch of per mail.

Waarom kiezen voor CADdesign?

Kleine groepen

Persoonlijke aandacht

Nederlandstalig lesmateriaal

Praktijkgerichte voorbeelden

Officieel Autodesk Certificaat

Breed aanbod trainingen

Maatwerk trainingen mogelijk

Training op locatie mogelijk

Gecertificeerd Autodesk TrainerNeem contact op met CADdesign!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.