skip to Main Content

BASISCURSUS REVIT MEP

Maak een start met 3D-installatietechniek in de 4-daagse Basiscursus Revit MEP

Werk je in de installatietechniek en wil je 3D BIM-modellen maken? Tekende je eerder in AutoCAD of is 3D-modelleren nog helemaal nieuw voor je? In de 4-daagse Basiscursus Revit MEP leer je hoe je een 3D-informatiemodel met jouw installatie in een gebouwmodel kunt opzetten.

Bij het opzetten van deze training dacht jouw trainer, Gerard de Mol, vooral aan de zaken die hij zelf graag had willen leren maar miste in zijn basisopleiding. Twee hbo-studies en enige jaren praktijkervaring verder heeft hij een ideaal plan van aanpak uitgewerkt in een 4-daagse training. Zo leer jij direct wat nodig is en kun je snel aan de slag met Revit MEP.

Gedurende de training leer je aan de hand van het ontwerpen van installaties alle basisprincipes, Revit-begrippen en bewerkingsmogelijkheden om een functioneel model op te bouwen. Ook leer je het verschil tussen BIM-men en werken met Revit. Dat onderscheidt deze training van een basis knoppencursus en geeft jou een vliegende start!

De trainingen van CADdesign CAD trainingen zijn ook altijd online te volgen en live! Geen vooraf opgenomen filmpjes maar een actieve trainer die verteld, laat zien en met je meekijkt. Je hoort en doet hetzelfde als wanneer je lijfelijk in de lesruimte aanwezig bent, maar nu online vanaf je eigen locatie. Geen webcam als je niet wilt, alleen het beeld van de computer via internet en audio via de telefoon. Geen extra software nodig, alleen een goede computer, stabiel internet en een rustige plek zonder storende factoren.

Basiscursus Revit MEP

€ 1160,- excl. BTW
4 dagen van 8.45 – 16.00 uur

Kleine groepen van maximaal 6 personen voor optimale begeleiding. De lessen zijn online of klassikaal te volgen.

Woensdag 1, 8, 15 en 22 december

Inclusief: lesmateriaal, lunch en consumpties.

Direct inschrijven

Offerte aanvragen

Overige Cursusdata

Inhoud basiscursus Revit MEP

Elektrotechnische installaties (symboliek, plafondtekeningen, verlichting, kabelwegen en componenten)

Sanitaire installaties (waterleidingen, afvoerleidingen, toestellen en brandbeveiliging)

Het maken van telstaten, werktekeningen en exports

Samenwerken in Revit (collaboration, worksharing, worksets e.d.)

Voor wie is deze training bedoeld?

Wij werken met Revit MEP, een Autodeskproduct dat je in staat stelt een BIM-model van een gebouw op te zetten. Dit model kan gedurende de gehele levenscyclus van het gebouw worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor de beheer- en onderhoudsfase, maar ook bij het slopen van het gebouw. Daarom is deze cursus ook interessant voor jou als vastgoedbeheerder of sloopaannemer. Maar ook als beginnend installatietechnisch tekenaar, modelleur, werkvoorbereider of student ben je van harte welkom! Daarnaast is er een groot tekort aan installatiepersoneel dus omscholing tot Revit MEP-tekenaar is zeker een overweging waard.

Deze basiscursus wordt in vier dagen gegeven. Iedere week kom je op woensdag naar onze cursuslocatie in Kaatsheuvel waar wij je wegwijs maken in de beginselen van Revit MEP. Na afloop van de cursus ontvang je een officieel Autodesk certificaat van deelname aan deze cursus.

Wij hebben de cursus ervaren als zeer effectief en nuttig, ook de meer ervaren gebruikers hebben er veel van opgestoken.

Erwin Veerman
Extron Electronics, Amersfoort

Het door Harold zelf geschreven AutoCAD-boek wat in de cursus gebruikt word is duidelijk en beschrijft de toepassingen duidelijk. De oefeningen hierin zijn duidelijk en worden tijdens de cursus behandeld met ruimte voor wat meer diepgang als dat gewenst is.

Marcel Schapendonk
Hoppenbrouwers Elektrotechniek, Udenhout

Goede cursus met een formeel en informeel karakter. Deze cursus behelst de basiskennis maar is al best breed en zeer praktisch. De trainer is flexibel en speelt goed in op de gebruikersbehoefte van de cursist. Kortom: een leuke, leerzame en goede cursus.

Rob Rijploeg
REA Industrie en handelsonderneming, Schijndel

Een gedreven docent die de lesstof goed doorneemt en eventuele onduidelijkheden na of tijdens de les gelijk behandelt. In deze cursus heb ik me de basiskennis eigen gemaakt en ik kan het goed in de praktijk toepassen.

Wim Breur
Woonstichting St. Joseph, Boxtel

Veel opgestoken op een gezellige manier en goed verzorgd; trainingsruimte, computers, boek(erg handig voor naslagwerk) en lunch natuurlijk. Bedankt en tot de vervolg cursus!

Brigit Michielsen
Astra-Faam, Breda

Een goede cursus, duidelijke uitleg, wordt ruimte gemaakt voor vragen, persoonlijk. In het begin kon het tempo wel wat omhoog, maar je krijgt de vrijheid om verder te werken. Harold bedankt, ik kan prima met mijn opdrachten van school aan de gang.

Marsja Akkermans
Rabobank, Nederland

Wij schakelen Harold in voor het geven van training bij ons op kantoor of op locatie. Dat kan voor één persoon of voor meerdere personen. De flexibiliteit van Harold is voor ons erg belangrijk omdat het regelmatig voorkomt dat een kandidaat op zeer korte termijn nog “even” een training moet volgen. Reacties van onze kandidaten zijn altijd zeer positief. Door de goede feedback en de mogelijkheid dat alle kandidaten in hun eigen tempo, zelfstandig kunnen werken, wordt het optimale uit de trainingen gehaald en is maatwerk altijd mogelijk.

Bianca van den Bos
Dosign Academy, Rotterdam

Betrof de basis en aanvullende specifieke leerstof rond AutoCAD LT 2010. Diepgang was prima en ondanks het verschil in kennis in de groep is het voor een ieder duidelijk geworden, soms door individueel bijspringen. Prima cursus.

Theo Zijlstra
Voor Welzijn, Den Haag

Ik vind dat de cursus op de manier zoals CADdesign die verzorgt zeer nuttig is geweest voor mij. Er is een wereld voor mij open gegaan!

Ron van de Ruit
BXS, Sprang-Capelle

Goede trainnigsfaciliteiten, lesmateriaal duidelijk en overzichtelijk.
Instructeur geeft duidelijkeid en neemt de tijd voor verdere uitleg indien nodig. Zeker aan te bevelen!

Albert Watson
Hitachi Construction Machinery Europe

BIM voor de installateur

Waar gaat dat nou over? Een korte toelichting op wat wij verstaan onder de meest gebruikte termen.

  • BIM-model: een 3D-gebouwinformatiemodel van een discipline (E, W, Sanitair, Brandbeveiliging)
  • BIM-men: het multidisciplinair en integraal samenwerken aan de hand van deze informatiemodellen door deze uit te wisselen en zo informatie te delen.
  • Revit MEP: een tool om een installatietechnisch BIM-model mee te kunnen maken.

Waarom werken wij met Revit? Revit is een ontzettend uitgebreid softwarepakket van marktleider Autodesk en op dit moment het meest complete en breed gedragen modelleerpakket voor de installatiebranche.

Waarom kiezen voor CADdesign?

Breed aanbod trainingen

Maatwerk trainingen mogelijk

Training op locatie mogelijk

Gecertificeerde Autodesk trainers

Wanneer is de volgende training?

Kleine groepen van maximaal 6 personen voor optimale begeleiding. De lessen zijn online of klassikaal te volgen.

Woensdag 1, 8, 15 en 22 december

Planning 2022 onder voorbehoud

Woensdag 2, 9, 16 en 23 februari, Revit Basis

Woensdag 9, 16, 23 en 30 maart, Revit MEP

Donderdag 7, 14, 21 en 28 april, Revit Basis

Woensdag 1, 8, 15 en 22 juni, Revit MEP

Woensdag 29 juni en 6, 13 en 20 juli, Revit Basis

Vrijdag en woensdag 29 juli en 5, 10 en 17 augustus Revit Basis

Woensdag 28 september en 5, 12 en 19 oktober, Revit MEP

Woensdag 2, 9, 16 en 23 november, Revit Basis

Woensdag 30 november en 7, 14 en 21 december, Revit MEP

Basiscursus Revit MEP

€ 1160,-
excl. BTW

4 dagen klassikaal te Kaatsheuvel

8.45 – 16.00 uur

Inclusief: lesmateriaal, lunch en consumpties.

Direct inschrijven

Offerte aanvragen

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top