skip to Main Content

BASISCURSUS FUSION 360

In 4 dagen productief met de basiscursus Fusion 360

Heb je nog nauwelijks tot geen ervaring met Fusion 360? Tijdens deze vierdaagse basiscursus leer je snel de belangrijkste mogelijkheden van dit innovatieve platform benutten. En mogelijkheden heeft het! Parametrisch ontwerpen, ruwe vorm schetsen, free form modeling, visualisaties en exploded views maken? Het kan, en je leert het allemaal, vanuit deze ene tool. In het platform zijn ontwerp, productie én gebruik allemaal met elkaar verbonden. 

Fusion 360 is een nieuw sterk 3D ontwerpprogramma, waardoor je niet langer met met verschillende tools hoeft te werken. Bijkomend voordeel: ook aan je pc of besturingssysteem ben je niet langer gebonden. Fusion 360 werkt op Microsoft pc’s, op Apple, heeft viewers voor mobiele telefoons en tablets, en binnenkort werkt het zelfs via je internetbrowser. Fusion 360 draait namelijk volledig in de Cloud. Dit maakt het zelfs mogelijk om je ontwerpideeën of projecten direct te delen met je team of met je klanten.

In deze basiscursus leer je de belangrijkste vaardigheden om direct productief te zijn. Je gaat aan de slag met het volledige productontwerpproces. Leer onderdelen vervaardigen én samenstellen en maak werktekeningen en visualisaties. Uiteraard kun je ook nog steeds een 2D tekening maken om de werkplaats te bedienen. Liever direct de 3D-printer aansturen? Ook dat kan met Fusion 360.

Deze cursusdagen zijn bewust over meerdere weken verdeeld. Op deze manier blijft de hoeveelheid informatie die je moet verwerken en eigen maken overzichtelijk en is er tussentijds ruimte om in je eigen werkpraktijk te oefenen.

De trainingen van CADdesign CAD trainingen zijn ook altijd online te volgen en live! Geen vooraf opgenomen filmpjes maar een actieve trainer die verteld, laat zien en met je meekijkt. Je hoort en doet hetzelfde als wanneer je lijfelijk in de lesruimte aanwezig bent, maar nu online vanaf je eigen locatie. Geen webcam als je niet wilt, alleen het beeld van de computer via internet en audio via de telefoon. Geen extra software nodig, alleen een goede computer, stabiel internet en een rustige plek zonder storende factoren.

Basiscursus
Fusion 360

€ 1080,- excl. BTW
4 dagen van 8.45 – 16.00 uur

Kleine groepen van maximaal 6 personen voor optimale begeleiding. De lessen zijn online of klassikaal te volgen.

Eerstvolgende training:

Maandag 27 september en 4, 11 en 18 oktober
Nog 1 plaats vrij!

Inclusief: lesmateriaal, lunch en consumpties.

Direct inschrijven

Offerte aanvragen

Overige Cursusdata

Inhoud Basiscursus Fusion 360

Vrije vorm modelleren

Ontwerpschets of foto gebruiken

Materialen toekennen en renderen

2D werktekeningen afleiden van het 3D model

Eenvoudig doorsnedes en details creëren

Maak exploded views of presentaties

Voor wie is deze training bedoeld?

De basiscursus Fusion 360 is bedoeld voor designers, vormgevers en engineers die hun product of idee in 3D willen verbeelden. Ervaring met CAD is niet nodig, maar je kan al wel goed met een computer overweg. Je hebt een duidelijk beeld van wat je wil ontwerpen en wil hier Fusion optimaal bij leren inzetten.

Veel opgestoken op een gezellige manier en goed verzorgd; trainingsruimte, computers, boek(erg handig voor naslagwerk) en lunch natuurlijk. Bedankt en tot de vervolg cursus!

Brigit Michielsen
Astra-Faam, Breda

Goede cursus met een formeel en informeel karakter. Deze cursus behelst de basiskennis maar is al best breed en zeer praktisch. De trainer is flexibel en speelt goed in op de gebruikersbehoefte van de cursist. Kortom: een leuke, leerzame en goede cursus.

Rob Rijploeg
REA Industrie en handelsonderneming, Schijndel

Een goede cursus, duidelijke uitleg, wordt ruimte gemaakt voor vragen, persoonlijk. In het begin kon het tempo wel wat omhoog, maar je krijgt de vrijheid om verder te werken. Harold bedankt, ik kan prima met mijn opdrachten van school aan de gang.

Marsja Akkermans
Rabobank, Nederland

Betrof de basis en aanvullende specifieke leerstof rond AutoCAD LT 2010. Diepgang was prima en ondanks het verschil in kennis in de groep is het voor een ieder duidelijk geworden, soms door individueel bijspringen. Prima cursus.

Theo Zijlstra
Voor Welzijn, Den Haag

Ik vind dat de cursus op de manier zoals CADdesign die verzorgt zeer nuttig is geweest voor mij. Er is een wereld voor mij open gegaan!

Ron van de Ruit
BXS, Sprang-Capelle

Een gedreven docent die de lesstof goed doorneemt en eventuele onduidelijkheden na of tijdens de les gelijk behandelt. In deze cursus heb ik me de basiskennis eigen gemaakt en ik kan het goed in de praktijk toepassen.

Wim Breur
Woonstichting St. Joseph, Boxtel

Het door Harold zelf geschreven AutoCAD-boek wat in de cursus gebruikt word is duidelijk en beschrijft de toepassingen duidelijk. De oefeningen hierin zijn duidelijk en worden tijdens de cursus behandeld met ruimte voor wat meer diepgang als dat gewenst is.

Marcel Schapendonk
Hoppenbrouwers Elektrotechniek, Udenhout

Wij schakelen Harold in voor het geven van training bij ons op kantoor of op locatie. Dat kan voor één persoon of voor meerdere personen. De flexibiliteit van Harold is voor ons erg belangrijk omdat het regelmatig voorkomt dat een kandidaat op zeer korte termijn nog “even” een training moet volgen. Reacties van onze kandidaten zijn altijd zeer positief. Door de goede feedback en de mogelijkheid dat alle kandidaten in hun eigen tempo, zelfstandig kunnen werken, wordt het optimale uit de trainingen gehaald en is maatwerk altijd mogelijk.

Bianca van den Bos
Dosign Academy, Rotterdam

Wij hebben de cursus ervaren als zeer effectief en nuttig, ook de meer ervaren gebruikers hebben er veel van opgestoken.

Erwin Veerman
Extron Electronics, Amersfoort

Goede trainnigsfaciliteiten, lesmateriaal duidelijk en overzichtelijk.
Instructeur geeft duidelijkeid en neemt de tijd voor verdere uitleg indien nodig. Zeker aan te bevelen!

Albert Watson
Hitachi Construction Machinery Europe

Training op locatie

Deze training liever op een eigen locatie? Ook dat is mogelijk. Deze training kan bovendien zowel 1 op 1 plaatsvinden als in een groep tot max. 6 deelnemers. Het voordeel van een bedrijfstraining op locatie en/of maat is dat CADdesign de cursus specifiek op jouw (en jouw team haar) wensen en producten afstemt. Zo sluit de opbouw en inhoud naadloos aan op jouw dagelijkse behoeften.

Waarom kiezen voor CADdesign?

Breed aanbod trainingen

Maatwerk trainingen mogelijk

Training op locatie mogelijk

Gecertificeerde Autodesk trainers

Wanneer is de volgende training?

Kleine groepen van maximaal 6 personen voor optimale begeleiding. De lessen zijn online of klassikaal te volgen.

Maandag 27 september en 4, 11 en 18 oktober
Nog 1 plaats vrij!

Maandag 29 november en 6, 13 en 20 december

2022 planing onder voorbehoud

Maandag 31 januari en 7, 14 en 21 februari

Maandag 7, 14, 21 en 28 maart

Woensdag en donderdag 11, 12, 18 en 19 mei

Dinsdag 28 juni en 5, 12 en 19 juli

Woensdag en donderdag 27 en 28 juli en 3 en 4 augustus

Maandag 29 augustus en 5, 12 en 19 september

Dinsdag 1, 8, 15 en 22 november

Maandag 28 november en 5, 12 en 19 december

Basiscursus
Fusion 360

€ 1080,-
excl. BTW

4 dagen klassikaal te Kaatsheuvel

8.45 – 16.00 uur

Inclusief: lesmateriaal, lunch en consumpties.

Direct inschrijven

Offerte aanvragen

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top