skip to Main Content

BASISCURSUS AUTOCAD & AUTOCAD LT

Alle basiskennis in 4 dagen met de basiscursus AutoCAD

Is AutoCAD nieuw voor je? In deze vierdaagse basiscursus maak je kennis met AutoCAD of AutoCAD LT voor Windows. Stap voor stap leer je AutoCAD in te stellen en aan te passen naar jouw wensen en werksituatie. Jouw trainer legt alle basisvaardigheden op een begrijpelijke manier uit. Een van de belangrijkste aspecten daarbij is de doorvertaling naar jouw dagelijkse praktijk. We streven ernaar dat jij precies dat leert, wat jou verder helpt in je werk.

Bij het schrijven van deze basiscursus was het uitgangspunt dat jij snel en adequaat het best mogelijke rendement kan behalen. Met enig technisch inzicht kan iedereen het leren. Na 4 cursusdagen kan je gegarandeerd zelfstandig aan de slag.

De basiscursus AutoCAD (LT) duurt vier dagen. Deze cursusdagen zijn bewust over meerdere weken verdeeld. Op deze manier blijft de hoeveelheid informatie die je moet verwerken en eigen maken overzichtelijk en is er tussentijds ruimte om in je eigen werkpraktijk te oefenen. De training is te volgen in AutoCAD versie 2019 tot en met 2020.
Geen beschikking over AutoCAD? Autodesk stelt gratis een 30 dagen versie beschikbaar die je kunt downloaden van de website www.autodesk.com.

Tijdens deze basiscursus AutoCAD werk je met het boek Basiscursus AutoCAD en AutoCAD LT. Auteur van dit boek is Harold Weistra, oprichter van en trainer bij CADdesign. Dit Nederlandstalige boek ontvang je op de eerste cursusdag gratis bij de cursus.

De trainingen van CADdesign CAD trainingen zijn ook altijd online te volgen en live! Geen vooraf opgenomen filmpjes maar een actieve trainer die verteld, laat zien en met je meekijkt. Je hoort en doet hetzelfde als wanneer je lijfelijk in de lesruimte aanwezig bent, maar nu online vanaf je eigen locatie. Geen webcam als je niet wilt, alleen het beeld van de computer via internet en audio via de telefoon. Geen extra software nodig, alleen een goede computer, stabiel internet en een rustige plek zonder storende factoren.

Basiscursus AutoCAD

€ 1080,- excl. BTW
4 dagen van 8.45 – 16.00 uur

Alle groepen tot maximaal 6 deelnemers!
In het cursuslokaal zijn 4 deelnemers live welkom, de overige plaatsen zijn on line.

Eerstvolgende training:

Maandag 26 oktober en 2, 9 en 16 november
Klassikaal VOL! Nog 2 online plaatsen beschikbaar

Extra ingepland:
Dinsdag 27 oktober en 3, 10 en 17 november
Ook online te volgen!

Inclusief: lesmateriaal, lunch en consumpties.

Direct inschrijven

Offerte aanvragen

Overige Cursusdata

Inhoud basiscursus AutoCAD

Werken met bestanden

Objecten selecteren

Tekencommando’s uitvoeren

Handige hulpmiddelen gebruiken

Kleuren, lijntypes en lijndiktes toekennen

Teksten en maten toevoegen

Tekeningen opslaan als PDF

Voorkeursinstellingen opslaan in sjabloon

Voor wie is deze training bedoeld?

De basiscursus AutoCAD en AutoCAD LT is het ideale uitgangspunt voor iedereen die tekeningen met dit meest gebruikte technisch-tekenprogramma wil leren maken.

Deze training voldoet ook prima als je voor het AutoCAD alternatief BricsCAD hebt gekozen of met DraftSight werkt. Deze programma’s vertonen een zeer sterke gelijkenis met AutoCAD. Het belangrijkste deel van de basiscommando’s is identiek. Het grootste verschil zit in de gebruikersinterface.

CADdesign is gespecialiseerd in de basiscursus voor nieuwe gebruikers. In de afgelopen vijftien jaar zijn al meer dan 1500 cursisten van beginner naar ervaren gebruiker begeleid. Niet voor niets behoort CADdesign al jaren tot de hoogst gewaardeerde trainingscentrums van Nederland.

Veel opgestoken op een gezellige manier en goed verzorgd; trainingsruimte, computers, boek(erg handig voor naslagwerk) en lunch natuurlijk. Bedankt en tot de vervolg cursus!

Brigit Michielsen
Astra-Faam, Breda

Een goede cursus, duidelijke uitleg, wordt ruimte gemaakt voor vragen, persoonlijk. In het begin kon het tempo wel wat omhoog, maar je krijgt de vrijheid om verder te werken. Harold bedankt, ik kan prima met mijn opdrachten van school aan de gang.

Marsja Akkermans
Rabobank, Nederland

Betrof de basis en aanvullende specifieke leerstof rond AutoCAD LT 2010. Diepgang was prima en ondanks het verschil in kennis in de groep is het voor een ieder duidelijk geworden, soms door individueel bijspringen. Prima cursus.

Theo Zijlstra
Voor Welzijn, Den Haag

Een gedreven docent die de lesstof goed doorneemt en eventuele onduidelijkheden na of tijdens de les gelijk behandelt. In deze cursus heb ik me de basiskennis eigen gemaakt en ik kan het goed in de praktijk toepassen.

Wim Breur
Woonstichting St. Joseph, Boxtel

Wij hebben de cursus ervaren als zeer effectief en nuttig, ook de meer ervaren gebruikers hebben er veel van opgestoken.

Erwin Veerman
Extron Electronics, Amersfoort

Ik vind dat de cursus op de manier zoals CADdesign die verzorgt zeer nuttig is geweest voor mij. Er is een wereld voor mij open gegaan!

Ron van de Ruit
BXS, Sprang-Capelle

Goede trainnigsfaciliteiten, lesmateriaal duidelijk en overzichtelijk.
Instructeur geeft duidelijkeid en neemt de tijd voor verdere uitleg indien nodig. Zeker aan te bevelen!

Albert Watson
Hitachi Construction Machinery Europe

Goede cursus met een formeel en informeel karakter. Deze cursus behelst de basiskennis maar is al best breed en zeer praktisch. De trainer is flexibel en speelt goed in op de gebruikersbehoefte van de cursist. Kortom: een leuke, leerzame en goede cursus.

Rob Rijploeg
REA Industrie en handelsonderneming, Schijndel

Wij schakelen Harold in voor het geven van training bij ons op kantoor of op locatie. Dat kan voor één persoon of voor meerdere personen. De flexibiliteit van Harold is voor ons erg belangrijk omdat het regelmatig voorkomt dat een kandidaat op zeer korte termijn nog “even” een training moet volgen. Reacties van onze kandidaten zijn altijd zeer positief. Door de goede feedback en de mogelijkheid dat alle kandidaten in hun eigen tempo, zelfstandig kunnen werken, wordt het optimale uit de trainingen gehaald en is maatwerk altijd mogelijk.

Bianca van den Bos
Dosign Academy, Rotterdam

Het door Harold zelf geschreven AutoCAD-boek wat in de cursus gebruikt word is duidelijk en beschrijft de toepassingen duidelijk. De oefeningen hierin zijn duidelijk en worden tijdens de cursus behandeld met ruimte voor wat meer diepgang als dat gewenst is.

Marcel Schapendonk
Hoppenbrouwers Elektrotechniek, Udenhout

Training op locatie en/of op maat?

Deze training liever op een eigen locatie? Ook dat is mogelijk. Deze training kan bovendien zowel 1-op-1 plaatsvinden als in een groep tot maximaal 8 deelnemers. Het voordeel van een bedrijfstraining op locatie en/of maat is dat CADdesign de cursus specifiek op jouw (en jouw team haar) wensen en producten afstemt. Zo sluit de opbouw en inhoud naadloos aan op jouw dagelijkse behoeften.

Waarom kiezen voor CADdesign?

Breed aanbod trainingen

Maatwerk trainingen mogelijk

Training op locatie mogelijk

Gecertificeerde Autodesk trainers

Wanneer is de volgende training?

Alle trainingen zijn met maximaal 6 deelnemers. In het cursuslokaal in Kaatsheuvel zijn tot 4 deelnemers live welkom. De overige 2 plaatsen zijn online mogelijk.

Eerstvolgende training:
Maandag 26 oktober en 2, 9 en 16 november
Klassikaal VOL! Nog 2 online plaatsen beschikbaar

Extra ingepland:
Dinsdag 27 oktober en 3, 10 en 17 november
Ook online te volgen!

Dinsdag 24 november en 1, 8 en 15 december

Basiscursus AutoCAD

€ 1080,-
excl. BTW

4 dagen klassikaal te Kaatsheuvel

8.45 – 16.00 uur

Inclusief: lesmateriaal, lunch en consumpties.

Direct inschrijven

Offerte aanvragen

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top