Het dunne AutoCAD (LT) boek

Stapsgewijs en op heldere wijze leren tekenen met AutoCAD.

Over het boek

Technische tekeningen maken moeilijk? Niet met dit AutoCAD boek uit de bekende serie Basiscursus! Stapsgewijs en op heldere wijze leer je snel volledige tekeningen maken in AutoCAD en AutoCAD LT.

 

Aan de hand van voorbeelden, illustraties en oefeningen leer je basisvormen op maat in de tekening plaatsen of construeren. Met behulp van de vele bewerkingscommando’s combineer je deze objecten tot complete tekeningen.

 

Door middel van lagen, kleuren, lijntypes en lijndiktes breng je structuur in jouw tekeningen. Ook het plaatsen van arceringen, teksten, tabellen en maatlijnen ontbreekt natuurlijk niet! Afsluitend leer je verschillende manieren om de tekening af te drukken of om te zetten naar PDF.

 

Het boek is gebaseerd op AutoCAD versie 2019, maar is ook geschikt voor oudere en nieuwere versies. Iedereen die technische tekeningen kan lezen en deze nu zelf wil leren maken, kan direct met het boek aan de slag. Alle basisvaardigheden worden stapsgewijs op een begrijpelijke manier uitgelegd. Het boek -ter waarde van €35,50- is onderdeel van en inbegrepen bij de basiscursus AutoCAD.

 

Door de vele oefeningen leer je snel wat je in de praktijk nodig hebt!

Over de auteur

Harold Weistra  is eigenaar van en trainer bij CADdesign; Autodesk Authorized Training Center. Hij werkt al meer dan 30 jaar met AutoCAD software. Niet alleen is hij een Autodesk Certified Instructor,  ook verzorgt hij al bijna 15 jaar een van de meest verkochte AutoCAD boeken in Nederland. 

Na jarenlang tekenaar en trainer te zijn geweest, besloot hij zijn ervaring, maar vooral ook zijn andere kijk op het gebruik van de software, samen te vatten en op papier te zetten. Op deze manier leer je snel met AutoCAD werken. Het AutoCAD boek is inmiddels aan de 13e versie bezig en volgend jaar komt er een compleet herziene jubileum editie uit.

Download hieronder gratis, en zonder enige verplichting, een inkijkexemplaar van het boek en de bijbehorende oefeningen. Het boek is verkrijgbaar bij boekhandels in Nederland en België.